Groente stoofpotje met bloemkoolrijst

Groente, groente en nog eens groente! 

Uit onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders veel te weinig groenten eten, de aanbevolen hoeveelheid is 250 gram per persoon, wij Nederlanders zitten net boven de helft.  Ik wil hier samen met jullie allemaal verandering in brengen! Waarom? Omdat groente super lekker em gezond is.

Laat je nou met dit stoofpotje eens meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente binnen krijgen 😉

Je leest het goed, dit gerecht bestaat uit bijna alleen maar groenten🥕🍅🌶🍆 en een beetje kruiden.

Print

Groente stoofpotje met bloemkoolrijst

Een héérlijk bordje boordevol groente.

Course Main Course
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 Personen

Ingrediënten

Groente

  • 1 el Olijfolie + water
  • 2 Uien
  • 2 Grote Knoflook teentjes / of 3 kleine
  • 200 g Waspeen
  • 200 g Sperziebonen
  • 1 Rode paprika
  • 1 Courgette
  • 150 g Champignons
  • 150 g Cherrytomaatjes
  • 210 g Tomatenpuree / 1 blikje 140 g + 70 g
  • Peper/zout/kerriepoeder

Bloemkoolrijst

  • 1 tl Olijfolie
  • 1 Bloemkool
  • 2 tl Kerriepoeder

Instructies

Stoofpotje

  1. Was de groenten en snijd alle groente in het gewenste formaat. Schil de waspeen en verwijder de achterkant.

  2. Verhit een wokpan of andere pan met dikke bodem met olijfolie.

  3. Bak de ui en voeg na 1 minuut ook de fijngesneden knoflook toe. 

  4. Voeg de in stukjes gesneden waspeen toe.

  5. Bak de stukjes peen en voeg kerriepoeder + peper/zout toe.

  6. Voeg de in stukjes gesneden sperziebonen, paprika, courgette, champignons en cherrytomaatjes toe. Doe dit per groente en roer goed om.

    Indien gewenst kan je nogmaals Kerriepoeder toevoegen.

  7. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en schel goed door.

  8. Voeg als laatste water toe zodat de groente net onder staan en laat het 20/25 minuten pruttelen.

    Wanneer de groente bijna gaar zijn voeg je de erwtjes toe.

Bloemkoolrijst

  1. Maak gebruik van een kant en klare gesneden bakje bloemkoolrijst. Of verwijderd van een bloemkool de buitenste bladen, een klein stukje van de stronk, snijd de rest in stukjes en was en rasp de bloemkool. Laat het uitlekken en uitwringen in een schone theedoek.

  2. Verhit een pan met olijfolie, voeg de geraspte bloemkoolrijst toe en kruid met kerriepoeder.

De groentes 🙋‍♀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating