Een paar weken geleden kreeg ik bericht om mee te mogen doen aan een challenge van Dirk Supermarkten als bloginsider van Lekker en Simpel. Een onwijs leuk initiatief en daar wilde ik wel graag aan deelnemen. Afgelopen weekend was het zover en heb ik heerlijk (zeggen mijn gasten) gekookt.
Budget
Het budget waar je voor moest koken was maximaal € 2,50 per persoon en ook een dessert van maximaal € 2,50 per persoon. Het lijkt een moeilijke opgave maar dat viel reuze mee!
Ingrediënten
De basis moest uit verse groente bestaan. Dat zeg je tegen mij maar één keer 😉. Ik ging aan de slag met een heerlijk Groente stoofpotje wat alleen maar uit groente bestaat. Maarliefst 2 kilo groente!
Op deze foto te zien 1527 gram, daarbij kwamen nog erwtjes en bloemkoolrijst!
Boodschappen
Zaterdag was het zover en kocht ik een volle tas boodschappen voor totaal € 13,69 voor 4 personen. Hiervoor kocht ik: bloemkoolrijst, sperziebonen, waspeen, knoflook, paprika, uien, cherry tomaten, champignons, courgette, doperwten, tomatenpuree, kerrie poeder, kaki fruit, yoghurt en kaneel koekjes.
Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht kostte € 9,66 / € 2,415 p.p. Binnen het budget gebleven dus! Al had ik me verkeken op de hoeveelheid groente aangezien er nog over was voor zeker 4 porties. Wanneer ik nog 1 extra pak van 400 gram bloemkoolrijst had gekocht dan konden we dus met 8 personen eten!
Het hele recept vindt je hier
Dessert
Ook bij het dessert hoort natuurlijk fruit! Hiervoor maakte ik gebruik van Kaki fruit. Samen met biologische volle yoghurt en kaneeltjes van Verkade kostte dit dessert slechts € 4,03 / 1,01 p.p. Ook hier had ik nog kaki, yoghurt en koekjes van over.
Het hele recept vindt je hier
Tot slot vond ik dit een zeer uitdagende challenge. Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden?