Hapjes,  Lunch,  Ontbijt

Bananenbrood

Opzoek naar een lekker en gezond ontbijt, lunch of tussendoortje ? Bij deze, gevonden 🤩. Makkelijk te maken, uurtje in de oven, afkoelen en genieten maar.

Wat ik altijd doe is stukjes verpakken en in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd een gezonde cake boordevol gezonde ingrediënten🍌🥜

Print

Bananenbrood

Course Snack
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 10 minutes
Porties 10 Stukjes

Ingrediënten

  • 4 Bananen
  • 3 Eieren
  • 100 g Amandelmeel
  • 50 g Boekweitmeel
  • 50 g Dadels (ontbijt)
  • 1,5 tl Bakpoeder
  • Handje Noten, cacaonibs, chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, goji bessen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 175 °graden (hetelucht).

  2. Pureer de bananen en dadels met een staafmixer of blender/keukenmachine.

  3. Klop de eieren luchtig en voeg een snufje zout toe.

  4. Voeg de bananen/dadel puree toe bij de eieren.

  5. Voeg de amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder toe en roer goed door. 

  6. Als laatste voeg je de noten, cacaonibs en superfoods toe. Goed erdoorheen mengen.

  7. Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier of bakspray.

    De cake mag van 45 tot 55 minuten in de oven. Prik na ongeveer 45 minuten in het midden van de cake of hij droog is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *