Eiwitrijke en gezonde pizza. Voor de bodem heb je slechts 2 ingrediënten nodig! Een verrassende smaaksensatie als je het mij vraagt.
Print
Eierpizza
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
Ingrediënten
Pizzabodem
- 4 st eieren
- 125 gr mozzarella
Topping
- 6-8 el tomatensaus
- 1 tl oregano
- 1 blikje tonijn
- 1 rode ui
- 8 mini pruimcherry tomaatjes
- 1 el olijven
- 50 gr feta
- 60 gr geraspte kaas
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht.
-
Blend de eieren en mozzarella in een mengkom.
-
Giet het beslag op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.
-
Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze lichtbruin kleurt.
-
Haal de bodem uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen.
-
Verwarm de oven op 225 °C.
-
Smeer de tomatensaus over de bodem en bestrooi met oregano.
-
Bekleed de pizza met de rest van de ingrediënten.
-
Bak de bekleedde eierpizza nog ongeveer 10 minuten totdat het goudbruin van kleur is.